Online Marketing Teknikleri

indir

iContact ile fikirlerinizi paylaşır, müşteri ilişkilerinizi güçlendirir ve markanızın tanınabilirliğini arttırabilirsiniz. Kullanımı kolaydır. İlk 30 gün ücretsizdir. Sonraki ücretlendirme için buraya tıklayın ve “priving” butonuna tıklayın. Bir email listesi oluşturmanıza yardım eder. Sosya medya ile entergre olmanıza yardımcı olan araçları vardır. Email mesajlarınızı istediğiniz gibi dizayn edebilirsiniz. iContact önceden hazırlamış olduğunuz mesajları sizin adınıza sizin istediğiniz zamanlarda gönderir. Farklı email grupları için farklı mesaj serileri hazırlayabilirsiniz. Mesajlarınızı yazarken ve sisteme kaydederken sistem mesajınızı spam testinden geçirir. Böylelikle mesajlarınızın daha fazla üyeye ulaşmasını sağlar. Mesajlarınızın spam veya önemsiz kutularına düşme olasılığını azaltmış olursunuz. İnsanlar email grubunuza sizin belirlediğiniz kriterler doğrultusunda bir elekten geçirilerek girdiği için email grubunuz hedef müşteri odaklı, kaliteli bir gruptur. Sizinle aynı şeyleri düşünen, aynı heyecanı yaşayan insanlardan kurulu bir grup olur. Sizi izleyen birisi sürekli olarak websayfanıza giriş yapamayabilir ancak, ona iContact tarafından sizin imzanız, sizin email adresinizden 7/24 otomatik göndereceğiniz mesajları okuma olasılığı daha yüksek olur. Dolayısı ile mesajlarınızı daha fazla ilgili ve kaliteli adaya daha yüksek iletilebilirlik yüzdesi ile ulaştırma imkanı bulursunuz. iContactgönderdiğiniz mesajlardan sonra size raporlama gönderir. Bu raporlarda mesajınız kaç kişiye spam filtrelerine takılmadan ulaşmış, kaç kişi hangi linklerinize tıklamış hepsini izleme imkanı bulursunuz.

iContact kullanmak için profesyonel dizayn bilgisine sahip olmanız gerekmez. HTML bilgisine sahip olmanız gerekmez. Sorun yok ! Önce tema listesinden kendinize tema seçersiniz. Sonra sürükle-yapıştır gibi pratik tekniklerle çok kısa sürede çok güzel mesajlar oluşturabilirsiniz. Her bir mesaj temasını tekrar tekrar inşa etmenize gerek yoktur. Copy butonuna tıkladığınızda sistem size aynı temayı getirir. Sizin yapmanız gereken tek şey farklı bir mesaj yazmaktır. Tema aynıdır. Tabiki temada da istediğiniz zaman değişiklikler yapabilirsiniz.

Eğer siz bir HTML profesyoneliyseniz size göre de uygun araçlar vardır. Örneğin “MessageCoder”. Bu özelliği kullanarak sizin kendi oluşturduğunuz temaları iContact’e transfer edebilirsiniz.

Amail grubunuzu nasıl oluşturusunuz ?

Bunun 2 yolu vardır.

  1. İnsanları kendiniz email listenize eklersiniz
  2. İnsanlar online dünyada (websayfanızda, bloğunuzda vb) yayınlayacağınız bir iletişim formu sayesinde email grubunuza giriş yaparlar.

Websayfanıza veya Bloğunuza ekleyeceğiniz sign-up formları (iletişim formları) ziyaretçileri email üyelerine dönüştürür.

Sizin Başarınıza,

Yavuz Bağcı

Yavuz imza

 

Yavuz Bağcı