Soğuk Piyasa Takibi Nasıl Yapılır?

coldSoru: Adayla bir şekilde temasa geçtim. İncelemesi için bir video gönderdim. Sonra aradım. Açmadı. İlk etapta sohbet gayet iyi. Davet iyi ancak, daha sonra bir türlü harekete geçmiyorlar? Sanki hepsi bir birleri ile sözleşmiş gibi. Ne yapmalıyım?

1.Asla zayıflık emaresi gösterme. Ahmet’i aradınız ve “Yemeğe gidelim mi?” diye sordunuz. Ahmet “Bakarız!” dedi. Yanıtınız gayet güçlü bir ses tonuyla “Tamamdır canım arkadaşım. Sen öyle diyorsan öyle olsun” gibi bir şey olabilmeli. Her zaman sizden beklenmeyeni yapmaya özen gösterin. Benzer şekilde bir adayınıza göndereceğiniz videoyu en erken ne zaman izleyebileceğini sordunuz. “Bakarız… Herhalde yarın saat 1300 gibi izlerim” yanıtını verdi. Yine asla bir zayıflık emaresi koymayın ortaya.

Önce adayın enerji seviyesine bakın. Size yanıt verme şekline bakın. Ne durumda?

2. Yoğun olduğunuzu hissettirin ve net olun. “Oldukça yoğunum. Konuşmam gereken ciddi sayıda insan var. Gerçekten izlemiş olur musun yoksa öylesine mi söyledin?” Karşımdaki kişinin ne kadar ciddi birisi olduğunu anlamaya çalışıyorum dikkat edin.

İnsanlar beyaz yalanlar söyler. İnsan tabiatıdır bu. İnsanlar bir şeyler yapacaklarını söylerler ancak, yapmazlar. Bu günümüz dünyasında, normal insanlar için artık gayet normal bir davranış. Biz kendimizi belli bir disipline sokma derdinde olduğumuz için anormal gelebiliyor.

3. Nasıl takip yapıyorsunuz? Aslında sorunun asıl yanıtına geldik. “Evet seni bu numaradan saat tam 1330’da arayacağım. Sürekli olarak bu numarayı kullanıyorsun doğru değil mi?” Ne kadar detaylı ve güçlü bir ses tonuyla soruyorum. Karşımda benim gibi olan birisinin olup olmadığını anlamaya çalışıyorum. “Tamam. Oldu o zaman..ben seni bir ara ararım sonra…” demiyorum. “Tekrar ediyorum, saat 1330’da seni arayacağım” diyorum. “Yarın saat 1330’da görüşmek üzere” diyorum. (Siz takip etmek durumundasınız. Network Marketing sektöründe hiç bir zaman adaylar takip etmez).

Network Marketing işimi ilk 90 gün içinde yaptıklarım ile ve yapmadıklarım ile inşa ettim. Ne yapmanız gerektiğini veya ne yapmamanız gerektiğini öğrenmek için kursa bi göz atın! https://www.udemy.com/ilk-90-gun/?couponCode=ILK.90.GUN

Bundan sonrası çok önemli. Bakın bir çok insan follow up’ın (takibin) ne demek olduğunu anlamıyor. Takip etmenin insanlara baskı yapmak anlamına geldğini düşünürler. Halbuki gerçek o değil. Takip, söz verdiğin zamanda aramaktır.

Evet. Saat tam 1330’da arıyorum. Telefon çaldı. Çaldı. Açmadı. Bu durumda şu sesli mesajı bırakıyorum WhatsApp’da. “Merhaba Ahmet bey. Sizi, sözleştiğimiz üzere saat tam 1330’da aradım. Telefonu açmadınız. Sanıyorum uygun değildiniz. Beni ilk müsait olduğunuz anda arayınız lütfen!” (Cümlelerin sonundaki “lütfen” emir anlamı taşır. Eğer cümlenin ortasındaysa “rica” anlamı taşır).

24 saat sonra

“Ahmet bey. Merhaba. Umarım iyisinizdir. Dün konuşamadık. Mesajıma dönüş de yapmadınız. Umarım her şey yolundadır ve bir sıkıntı yoktur. Bu arada, eğer bu şey bana göre değil diyorsanız lütfen paylaşın benimle. Dolayısı ile ne siz ne de ben zaman harcamamış oluruz”

Bu mesajdan 48 saat sonra

“Ahmet bey. merhaba. Telefonla görüşemedik. Üstüne 2 tane de mesaj bıraktım. Sizden haber alamadım. Listemden sizi çıkartmak durumundayım bu durumda ve bu konu hakkında sizi bir daha aramayacağım. Sağlıklı, bereketli bir hayatınız olsun. Tabi ki yoluma devam etmek durumundayım. Teşekkürler!”

İşte bu mesajdan sonra genellikle ararlar ve diyalog tekrardan tesis edilmiş olur.

Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Bu yazıyı eğer beğendiyseniz beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın! Bu arada beni YouTube kanalım üzerinden de takip edebilirsiniz.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı

cutmypic