Olumsuz Aile veya Arkadaş Çevresi

rotten

Soru: Ailem, arkadaşlarım network marketing’e karşı ve benim bu işte olduğumu bir türlü kabullenmek istemiyorlar. Ne şekilde davranmam gerekir?

1. Şunu bilin; negatif insanlar pozitif şeylere odaklanamazlar.

2. Negatif insanlarla geçirdiğiniz her an, pozitif insanlarla geçireceğiniz zamandan çaldığınız andır.

3. Sizi uzun zamandır tanıyan insanlar sizin ne olduğunuzu bilir. Kafalarında bir SİZ imajı vardır. Siz değişmeye başlayınca, siz değişirsiniz ancak, onların zihinlerindeki SİZ imajı değişmez. Mesela “Yavuz” imajı bir çok tanıdığım için hala köyde hayvan gübrelerini tarlaya yayan Yavuz imajıdır. Dar kot pantolonlar, siyah tişörtler giyen, saçları uzun “Yavuz” imajıdır. Her muhabbeti sulandıran “sulu” Yavuz imajıdır. Veya her hafta sonu arkadaşlarıyla birlikte rakı içmeye giden Yavuz imajıdır. Kabul etmekte zorlandıkları şey Yavuz’un değişmiş olduğudur.

Eski Yavuz’un davranışları ile şu anki Yavuz’un davranışları arasında tutarsızlık vardır. Ve insanlar bu yeni Yavuz davranışlarına direnç geliştirirler. Bu genellikle negatif şekilde olur. “Sen kimsin de değiştin…?” “Yavuz, büyük adam geliyor. Yolda..!”

İki imaj arasında fark vardır.

Kabul etmedikleri ve zihinlerinde değişmezine izin vermedikleri sürece aile, arkadaş çevrenizin düşünce ve davranış şeklini değiştirebilme şansınız kolay kolay mümkün olmayacaktır.

“Nedir bu?” veya “Sen ne yapıyorsun?” şeklinde sorularla yaklaşanlara karşı yaklaşım tavsiyem şudur ; her zaman “bi bakmanda fayda olabileceğini düşündüm…” şekliyle yaklaşın. Her daim pozitif kalın.

Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Bu yazıyı eğer beğendiyseniz beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın! Bu arada beni YouTube kanalım üzerinden de takip edebilirsiniz.

Network Marketing işimi ilk 90 gün içinde yaptıklarım ile ve yapmadıklarım ile inşa ettim. Ne yapmanız gerektiğini veya ne yapmamanız gerektiğini öğrenmek için kursa bi göz atın! https://www.udemy.com/ilk-90-gun/?couponCode=ILK.90.GUN

Sizin Başarınıza…

cutmypic