2019 Yıllık Planınızı Nasıl Yaparsınız?

Başarılı networkçülere bakın mutlaka takvimle çalışan insanlar olduklarını görürsünüz. Diğerleri bu işe neden olmuyor diye panik halinde telaş halinde dövünüp durular. Ben yıllar içinde bunu gördüm. İki kelimeyi bir araya getiremeyen insanların bu işte başarılı olduklarını görüyordum. Kendimden utanıyordum 🙂 Siz de benzer durumda olabilirsiniz.

Dostlar, bir insan iki kelimeyi bir araya getirmekte zorlanabilir ancak, bu durum onun kötü bir iletişimci olduğu anlamına gelmez. Hatta durum çoğu zaman tam tersidir.

Doğru bir Türkçe ile konuşmak ayrı bir şey iyi bir iletişimci olmak ayrı bir şeydir.

Bunu çok iyi anlamalısınız. Türkçe’yi harika konuşup berbat iletişimci olan ve network işinde başarısız olan çok sayıda insan gördüm. İnsanları izleyin. Gözlemleyin. Bana büyük ihtimalle hak vereceksiniz.

İyi iletişimciler bu işte her zaman başarılı olurlar. Sırrın iletişimde olduğunu anlamayanlar veya anlamakta zorlananlar veya bu konuda sesimizi duymayanlar da bu işte telef olmaya ve insanları da maalesef telef etmeye devam ederler. İletişimi öğrenin. Bu öğrenmeniz gerek ilk şey. Yani ETKİN İLETİŞİM!

Öğrenmeniz gereken 2nci şey ise TAKVİM yapabilmek. Takvim ile çalışabilmek. Ajanda ile çalışabilmek. Başarılı olan insanlara bakın hepsi 2019 senesi takvimlerini şimdiden yapmışlardır. Ajandalarına yazmışlardır. Başarılı olan networkçüler şunu çok iyi bilir; “Ajandam beni yönetir ancak, ajandamın beni nasıl yöneteceğini de ben yönetirim!”

Ajandanıza kendinizi yönettirmelisiniz.

İlk iş olarak hemen Türkiye Ulusal tatil tarihlerini takviminize işleyin.

Bu tarihlerde ana stratejiniz görüşme/sunum yapmaktan daha ziyade o tarihlerde beşeri ilişkilerinizi daha da güçlendirmek olabilir.

Örneğin uzun zamandır görüşmediğiniz örneğin 20, 40, 60 veya 100 arkadaşınızı arayabilirsiniz. Bayramını kutlayabilirsiniz. Ürün veya fırsattan bahsetmeyin. Sadece insani ilişkilerinizi geliştirin.

Bayram günü olması dolayısı ile bu insanlarla sohbeti başlatma konusunda da sorun yaşamazsınız. Sorular sorun ve dinleyin. Veriyi çekin. Çektiğiniz o veri ile adayları kalifiye edersiniz. Daha sonradan daveti yaparken işinize yarayacak olan bilgidir bu bilgi. Hatta şunu söylemeliyim; daveti yapmak bir çocuk oyuncağına dönüşür ancak, öncesinde konuşturduysanız ve onu sözünü kesmeden dinlediyseniz.

Okullar ne zaman kapanıyor? Ne zaman açılıyor? Bu veya buna benzer tarihler önemli. Örneğin yaz ayları insanlarla takvimlendirme yapmanız konusunda kolay olmayan aylardır.

İşinizin normalde düşüş seyrinde gideceği aylardır. Bu her zaman bu şekilde olmak zorunda tabi ki değil. yani sizi bu konuda etkilemiş de olmayayım ancak, normal şartlar altında bu bir gerçektir.

Sonbahar, kış, ilkbahar ayları işinizin normalde çıkış aylarıdır. İyi bir yaz dönemi geçirmek istiyorsanız, yaz aylarında cirolarınızın belli bir seviyede olmasını ve belli bir kabul edilebilir seviyenin altına düşmesini istemiyorsanız işinizi şimdiden sıkı tutmak zorundasınız. Yoğun çalışmalısınız. Görüşme temponuz yoğun olmalı ki yaz aylarını daha az stresli bir şekilde geçirebilin. Aksi durumda yaz aylarında cirolarda ciddi düşüşler bekleyebilirsiniz. Bunu önlemenin en iyi yolu şimdiden çok çalışmaktır. İyi yorulmaktır.

Özel günlerinizi belirleyin

Özel günlerinizde network marketing işi yapmanızı önermiyorum. O günleri birlikte geçirmeniz gereken insanlara ayırın.

Evlilik yıldönümünüz

Doğum yıldönümleri

Gibi..

Yani soru şu; 2019 yılı içinde network marketing işinize zaman ayırmayacağınız (daha doğrusu ayırmamanız gereken) günler hangi günler? Hangi tarihler? Bunları ajandanıza şimdiden yazın.

Tüm planlarınızı kalan günler için yapın.

Ocak 2019

Günde 1 sunum yapsam. Toplamda 30 sunum yapmış olurum. 5-6 kişi ile el sıkışabilirim.

Şubat 2019

5-6 kişi ile günde toplamda ortalama 3-4 sunumu organize edebilirsem bunun anlamı toplamda 90-100 sunumun yapılmış olması anlamına gelir. Bunun anlamı da 15-20 yeni distribütör demektir. Mevcut kullanım cirosu + yeni kayıtların oluşturduğu ciro demek gelirimin aylık bazda 1000-1500 lira civarına çıkmış olması anlamına gelebilir.

Mart 2019

Amacım 20-25 distribütör ile günlük ortalama minimum 6 sunuma çıkmak. 6 x 30 gün = 180 sunum eder. Mevcut ciro + yeni kaydolanların ürettiği ciro ile gelirimi ….lira seviyesine çıkartabilirim şeklinde düşünebilirsiniz..

Ayları bu şekilde devam ettirin.

Aralık 2019’a kadar gidin.

Planı ve olası muhtemel sonuçları önce kağıt üzerine dökebilmelisiniz.

Yani hedeflerinize önce kağıt üzerinde ulaşmalısınız. Sonrasında aynısını sahada yapacaksınız. Ve kağıt üzerinde kendinize rakamlarla ıspat edebildiğiniz her şeyi gerçekleştirebilirsiniz.

Başarılı insanlar kusursuz bir eylem planı yaparlar. Kusursuz ajanda takvim yaparlar. Buna mesai harcayın. Panik halinde yapmayın. Soğukkanlı bir şekilde belki birkaç gününüzü bu plana feda edeceksiniz ancak, sonrasında aldığınız sonuçlara değer.

Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Yazıya yorum bırakmayı ihmal etmeyin.

Sağ taraftaki formu doldurarak 50 günlük Network Marketing ÜCRETSİZ email eğitim kursuma katılmayı unutmayın.