İnsanların Takvimine Saygı Duymak

Evimizin perdelerinde bir sorun vardı. Bağlantı yerleri kırılıyordu. Tamirini yaptırdık tekrar kırılmaya başladı. Satın aldığımız yer Masko’da. Bize uzak. Masko’ya gitmeye üşendik. 4-5 yıl evvel tanıştığımız bir perdeci aklımıza geldi. O zamanki evimizin perdelerini ona yaptırmıştık. Ürünlerimizden de 1 aylık bir kullanım paketi almıştı. Sonrasında bir şekilde takibi çok sıkı bir şekilde yapmamıştık ancak, şu bir gerçekti, güvenilir, güleryüzlü bir kişiydi. Heyecanlı, coşkulu, hayalleri olan, insanlığa faydalı bir şeyler yapmak isteyen bir kişi idi.  

İş yeri değişikliği yaptığını biliyordum. Yeni açtığı perdeci dükkanı oturduğumuz eve yakın bir yerlerde olduğunu biliyordum. Aklımıza onu aramak geldi. Aldım perdeyi ona götürdüm.

Muhabbet tekrar ısındı. Beni sosyal medyadan zaten takip ediyormuş. “Abi attığın her adımı takip ediyorum” dedi. Konu döndü dolaştı pazarlıyor olduğum ürünlere geldi. İşe geldi. İşlerinin yoğunluğundan, perde işine zaman ayırmasının mümkün olmadığından bahsetti.

Zaman yokluğundan bahsetti. Network Marketing iş fikrine karşı olumsuz değildi. Sadece mevcut işi dışında olacak olan bu işe zamanının yetmecek olduğunu düşünüyordu. Prensipte karşı olmadığı network marketing işini daha iyi anlamasına yardımcı olmak adına ona söylediğim birkaç şey şunlar oldu.

  • Network Marketing işi dar zamanı olan insanlar için dizayn edilmiş bir iştir. Yani bir zamanlar benim gibi, şu anki durumda senin gibi insanlar için..
  • Network marketing işinin tabiatında “zaman kaldıracı” vardır. Yani aynı eforla çalışmaya devam ederken gelirini arttırmaya devam edebileceğin bir mekanikle çalışır.
  • Senin şu anda çok fazla vaktin olmayabilir. Sen şu anda kendine belki de yarı açık bir cezaevi inşa etmiş olabilirsin ancak, unutma çevrende, onların çevresinde, onların çevresinde network marketing işine senden daha fazla zaman yatırımı yapacak insanlar var.
  • Günlük 2 saatlik bir zaman yatırımı ile başlatırsın iş, başkalarının çevresinde 2 saatten daha az veya 2 saatten daha fazla saat yatırımı yapabilen insanlar ile büyür.
  • Aynı zaman yatırımı ile daha yüksek gelir elde edebilirsin.
  • Zaman kaldıracının sonuçlarını hayatına 2 şekilde çekersin. 1) Maaş vererek (network marketing harici işlerde) 2) Maaş vermeyerek (network marketing’de)

“İzin ver. Senin mevcut durumuna göre bir plan üzerinde çalışayım. Sonrasında tekrar görüşelim olur mu?”

Tamam dedi.

İnsanların zamanlarına saygı duymalıyız. Ve insanların önüne her zaman onların yaşamlarını nasıl güzelleştirebileceğini gösteren bir plan ile çıkabilmeliyiz. Onlar adına plan çalışmayı ve çalışacağınız planı onlarla paylaşmayı teklif etmeniz insanlar için cesaret verici olur. Bir adım atmaları konusunda cesaretlendirici etkiye sahip olur. Onun mevcut iş düzenini bozmasına gerek kalmadan nasıl çalışabileceğimiz ile ilgili oldukça detaylı bir çalışma planımı yaptım. Bugün sabah için randevulaşmıştık. Planı önüne koydum. Planı gördüğünde yani ne yaparsam ne elde ederim projeksiyonunu önüne koyduğumda çalışmaya karar verdik. 1 yıllık bir tahmini gelir ve tahmini gider projeksiyonu idi bu. Prensipte el sıkıştık.

İnsanlara uzun vadeli projeksiyon gösterin. Uzun vadeli plan hazırlayın. Böylelikle network marketing işinin bir gecede milyoner işi olmadığını anlasınlar ve nefeslerini uzun mesafe maraton koşusuna göre şimdiden ayarlayabilsinler. Kısmetse yarın başlıyoruz. Hayırlısı olsun diyelim.

  1. İnsanların ne söylediğini çok iyi dinleyin
  2. Bazen itiraz zannettiğiniz şeylerin aslında itiraz olmadığını bilin
  3. İnsanlarla iyi iletişim kurun. Hemen evet demeyebilirler ancak, bu onların sonsuza dek evet demeyecek olmaları anlamına gelmez.
  4. İnsanların zamanlarına saygı duyun. 6 ay 1 yıl 3 yıl, sizden istedikleri zaman her ne ise verin. Daha kısa tutmaya çalışmayın. Size daha çok saygı duyarlar.
  5. İnsanlara kısa-orta-uzun vadeli plan çıkartın. Plan detaylı olsun. Santim santim ne yapmaları gerektiğini gösteren bir plan olsun. İnsanlar kendilerini önemseyen ve kendileri için olabildiğince gerçekçi plan yapabilen insanlarla çalışmayı daha çok tercih ediyorlar.

Yazının altına yorum yapmayı, yazıyı beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın.

Network Marketing (MLM) Sektör İle İlgili Online Kurslarım

90 Günlük Eylem Planı

“Network Marketing’de ilk veya şu andan itibaren ilk 90 günlük masif patlama gücü ile işinizi inşa edin”

Kursu incelemek için tıklayın

Network Marketing Liderlik Akademisi. 

“Güçlü, kalıcı, güvenli ve karlı bir Network Marketing ticaretini yönetmenin sırlarını öğrenin”

Kursu incelemek için tıklayın